09.11.2023 Kamila Metzová
Tvarohové těsto je osvědčený základ pro slané chuťovky nebo široké tyčinky. Toto je vánoční verze s mandlovou moukou, která těstu dodá super chuť. Vykrájejte z něj hvězdičky, ozdobte je do žluta a máte perfektní kontrast k sladkému cukroví.
Mandlová mouka se vyrábí z na jemno rozemletých mandlí. Je oblíbenou surovin pro lidi, kteří se vyhýbají lepku. Mandlová mouka je také nízkosacharidová, skvěle se tak hodí pro low-carb pečení. Svému oblíbenému vánočnímu cukroví snadno dodáte nový kabátek, když část klasické mouky nahradíte mandlovou. A pozor! Není určená jen pro sladké pečení. Hodí se i do slaných těst nebo zeleninových vege kuliček. Další nápady najdete na stránkách Countrylife.cz.
☝️ A pokud zase dostanete chuť na něco sladkého, vyzkoušejte tyto vánoční Arašídové marokánky.
<p>S tvarohovým těstem se dobře pracuje. Musí být dobře vychlazené a né moc tenké.</p>
<p>Každou hvězdičku potřete rozšlehaným vejcem.</p>
<p>Teď přijde na řadu koření nebo různé posypky. Pokud chcete mít hvězdičky zářivě žluté, doporučuji směs koření s obsahem kurkumy.</p>
<p>Délku pečení ke konci hlídejte, aby hvězdičky nebyly zbytečně tmavé...</p>
<p>Mandlová mouka Countrylife je skvělou ingrediencí pro sladké i slané pečení.</p>
<p>Vynikající čerstvé hned po upečení, i druhý den...Hodí se i jako jedlý dárek.</p>