08.01.2020 Kamila Metzová
Osvědčené těsto, se kterým se skvěle pracuje a s minimální námahou můžete mít plný plech domácích tyčinek, které zaujmou na každé oslavě.
Když chci v rámci pohoštění připravit na stůl nějaké zobání, jednou ze stálic jsou tyto tyčinky, které si dobře rozumí s různými hustými dipy z luštěnin, pečené zeleniny či jogurtu.
Ráda je dělám z jemně mleté celozrnné špaldové mouky a sypu kmínem, pikantním kořením a různými semínky. Jednou jsem zkusila tyčinky posypat nadrcenými lískovými oříšky a už jsem u nich zůstala. Opečené lískové oříšky dodají tyčinkám jedinečnou chuť.
Množství na 1 plech
Tyčinky je pěkné a praktické naskládat na tác jako pohoštění spolu se špalíčky zeleniny a hummusem
A samozřejmě je důležité se o ně rozdělit a né si schovat celý plech pro sebe pod postel :)
<p>Těsto rozválím na pečícím papíru, ten pak dám na plech, posypu nadrcenými semínky a oříšky a rozkrájím na tyčinky pomocí kolečka na pizzu. Je to bleskovka.</p>
<p>Teď jsem zvolila kombinaci nadrcených lískových ořechů a mletého konopného semínka. Skvělý je ale i jen obyčejný kmín nebo sezamové semínko.</p>
<p>Na 180 stupňů asi 20 minut...</p>