19.03.2018 Kamila Metzová
Rýže není na světě jen proto, aby z ní bylo rizoto nebo příloha k omáčce. Směle ji zapojte do salátů, které jsou díky ní syté a přitom pořád svěží.
Rýžový salát si většinou dělám ve chvíli, kdy jsem rýže udělala více a mám chuť ji smysluplně zapojit.
A když je celozrnná, o to lépe se do salátu hodí. Postará se o přísun komplexních sacharidů a nemusíte sahat po pečivu ...
Na zálivku citronovou šťávu, olivový olej a med
Místo oliv se do salátu hodí bílé fazole.
Pro ostřejší chuť nasejekte do salátu na drobno čerstvou řeřichu. Je bohatým zdrojem vitaminu C
Při konzumaci nezapomínejte dostatečně kousat. Jak se říká "žaludek nemá zuby". A když na jídlo navíc nespěcháte, tělo pak lépe vstřebá živiny a mozek má šanci přijmout v rozumném čase informaci o nasycení. Pro zdravý vztah k jídlu a udržení přiměřené hmotnosti je toto jedna ze zásadních věcí.
<p>Rýže, rukola, mrkev, olivy a uzené tofu nakrájené na kostičky ...</p>
<p>Univerzální zálivka, která dodá šmrnc salátům. Stačí metličkou rozmíchat olivový olej, citronovou šťávu a med. Jednoduše geniání.</p>
<p>Jíme i očima a život má být barevný i na talíři :)</p>