14.09.2021 Kamila Metzová
Chuťovky Bez lepku Bez masa Hlavní jídla
Stačí mít uvařenou rýži a připravené jsou raz dva. Mrkev a kurkuma jim dodá zářivou barvu. S domácím tvarohovo jogurtovým dipem chutnají skvěle!
Rýžové placičky nejčastěji dělám, když uvařím více rýže jako přílohu a ona zbyde. Placičky jsou ale tak dobré a vděčné, že stojí zato uvařit rýži klidně jen pro tento účel.🙂
Aby byly pevné a daly se dobře obracet na pánvi a jíst rukama, zahušťuji směs menším množstvím mouky. Tu můžete zvolit podle vašeho stylu či situace. Mně se osvědčila mouka z červené čočky. Pokud ji doma ještě nemáte, zkuste ji zařadit do repertoáru. Mouka z červené čočky má skvělé zahušťovací vlastnosti a neutrální chuť. Já s ní často zahušťuji polévky.🙂
☝️A co nějaké placičky upéct v troubě? Doporučuji vyzkoušet tyto květákové placičky z trouby.🙂
Ať se vám placičky povedou!🙂
<p>Rýže smíchaná s nastrouhanou mrkví, vejci a sýrem. Dohuštěné moukou z červené čočky.</p>
<p>Placičky jdou pohodlně vytvarovat rukama.</p>
<p>Opeču je z obou stran do zlatova na oleji nebo přepuštěném másle.</p>
<p>Placičky se dají jíst teplé i studené. Výborný je k nim domácí dip z tvarohu a jogurtu.</p>
<p>Tvarohovo-jogurtový dip ráda ochucuji česnekem a bylinkami.</p>
<p>Skvělá chuťovka, večeře nebo svačinka na cestu. Mňam!</p>