Recept

Rýžovo-mrkvové placičky se sýrem

Stačí mít uvařenou rýži a připravené jsou raz dva. Mrkev a kurkuma jim dodá zářivou barvu. S domácím tvarohovo jogurtovým dipem chutnají skvěle!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Rýžové placičky nejčastěji dělám, když uvařím více rýže jako přílohu a ona zbyde. Placičky jsou ale tak dobré a vděčné, že stojí zato uvařit rýži klidně jen pro tento účel.🙂

Aby byly pevné a daly se dobře obracet na pánvi a jíst rukama, zahušťuji směs menším množstvím mouky. Tu můžete zvolit podle vašeho stylu či situace. Mně se osvědčila mouka z červené čočky. Pokud ji doma ještě nemáte, zkuste ji zařadit do repertoáru. Mouka z červené čočky má skvělé zahušťovací vlastnosti a neutrální chuť. Já s ní často zahušťuji polévky.🙂

 Ingredience

  • 250 g studené uvařené rýže (lepší je lepivější než sypká)
  • 2 střední mrkve (na hrubo nastrouhané)
  • 2 vejce
  • 80 g tvrdého sýra (na jemno nastrouhaný)
  • cca 4 lžíce mouky (Já jsem dala mouku z červené čočky)
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl, kurkuma, mohou být zelené bylinky

 Postup

  1. Mrkev nastrouhám na hrubo, sýr na jemno. Rýži smíchám s mrkví, vejci, ochutím solí, kořením či bylinkami a vmíchám sýr.
  2. Hmotu zahustím pár lžícemi mouky tak, aby z ní šly tvarovat placičky. Já jsem teď zvolila mouku z červené čočky, asi 4 lžíce.
  3. Rukama tvořím placičky a opékám je na tuku na pánvi z obou stran do zlatova.
  4. K placičkám připravím domácí dip tak, že smíchám tvaroh s hustým bílým jogurtem a ochutím troškou olivového oleje, solí, pepřem, pár kapkami citronové šťávy a někdy i česnekem.

> ☝️A co nějaké placičky upéct v troubě? Doporučuji vyzkoušet tyto květákové placičky z trouby.🙂

Ať se vám placičky povedou!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Jedna odpověď

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...