15.03.2019 Kamila Metzová
Výhodou rýžových nudlí je blesková rychlost jejich přípravy. Smíchat je s orestovanou zeleninou ochucenou kari a kokosovým mlékem je výborný, osvědčený a jednoduchý recept.
Tyto nudle dělám pokaždé podle toho, jak mám zrovna chuť, čas a suroviny. Někdy mi vyhovuje jen zeleninová verze, jindy přidám porci bílkoviny ve formě krevet, ryby nebo tofu.
Množství ingrediencí zvládnete uzpůsobit podle počtu porcí. Není na tom co zkazit.
Kdo chce, může zeleninu doplnit o bílkovinu v podobě orestovaného masa, ryb, tofu, krevet nebo vejce.
Rychlé, jednoduché, výborné!
<p>Široké rýžové nudle dnes seženete téměř v každém obchodě. Já je nejraději kupuji rovnou na tržnicích nebo ve specializovaných obchodech s asijskými potravinami.</p>
<p>Zeleninovou směs použiju pokaždé jinou. Někdy je s hráškem, jindy s bambusovými výhonky, ráda přidávám i nasekaný zelený salát, česnek, zázvor ...</p>
<p>Každý krok v receptu je bleskovou záležitostí. Zeleninu ochutím kari kořením, přidám kokosové mléko, krátce přohřeji a promíchám s nudlemi.</p>
<p>Za pár minut hotové jídlo, které úžasně chutná i voní. A teď už se jen poprat s těmi hůlkami :)</p>