vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Rychlá pomazánka z bílých fazolí

01.08.2019 Kamila Metzová

Zdravé pomazánky

Tato jednoduchá pomazánka z bílých fazolí a vajec překvapí svou výbornou chutí. Spolu s celozrnným chlebem je zdrojem všech makroživin a skvěle zasytí.

Stále platí to, že podporuji výrobu domácích pomazánek. Je to jednoduché a víme přesně, co jíme. V dnešní době se dají bez problémů různé pomazánky koupit, ne všechny jsou ale z pohledu zdravého stravování vhodné. Tak například "Vegetariánská pomazánka" v koutku zdravé výživy jednoho supermarketu obsahuje na předních příčkách vodu s olejem a bramborovým škrobem, k tomu špetku koření a aroma. A dávat za malý kelímek této "sofistikované" receptury desítky korun? To si raději udělám nějakou během pár minut doma :)

 Budete potřebovat

Postup

  1. Fazole rozmixuji tyčovým mixérem spolu s olivovým olejem. Kdyby směs byla příliš tuhá nebo byl důvod dát méně oleje, lze přidat 2 lžíce vody.
  2. Uvařená vejce na tvrdo nastrouhám na jemno, přidám k fazolové pastě, osolím, opepřím a promíchám. Hotovo!

Pomazánka se skvěle hodí na žitné celozrnné pečivo ke snídani, ale také jako "mazadlo" do wrapu, který pak už jen stačí naplnit zeleninou a srolovat a sníst nebo šoupnout do krabičky :-)

<p>Porce čerstvé zeleniny od místních farmářů talíř doplní o barvy, chutě, živiny a další vlákninu navíc :)</p>