01.08.2019 Kamila Metzová
Tato jednoduchá pomazánka z bílých fazolí a vajec překvapí svou výbornou chutí. Spolu s celozrnným chlebem je zdrojem všech makroživin a skvěle zasytí.
Stále platí to, že podporuji výrobu domácích pomazánek. Je to jednoduché a víme přesně, co jíme. V dnešní době se dají bez problémů různé pomazánky koupit, ne všechny jsou ale z pohledu zdravého stravování vhodné. Tak například "Vegetariánská pomazánka" v koutku zdravé výživy jednoho supermarketu obsahuje na předních příčkách vodu s olejem a bramborovým škrobem, k tomu špetku koření a aroma. A dávat za malý kelímek této "sofistikované" receptury desítky korun? To si raději udělám nějakou během pár minut doma :)
Pomazánka se skvěle hodí na žitné celozrnné pečivo ke snídani, ale také jako "mazadlo" do wrapu, který pak už jen stačí naplnit zeleninou a srolovat a sníst nebo šoupnout do krabičky :-)
<p>Porce čerstvé zeleniny od místních farmářů talíř doplní o barvy, chutě, živiny a další vlákninu navíc :)</p>