vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Rychlá jogurtovo - sýrová pomazánka

30.07.2019 Kamila Metzová

Zdravé pomazánky

Udělat si domácí pomazánku v odlehčené verzi bez másla, majonézy či tavených sýrů je otázkou minuty. Na topinkách a s čerstvou zeleninou chutná úžasně.

Budete potřebovat

Postup

Pokud dělám pomazánku jen pro sebe na snídani, postupuji následovně.

  1. Do misky dám velkou lžíci hustého bílého jogurtu, přidám hrst na jemno nastrouhaného sýra. Někdy dám nízkotučný Madeland, jindy tučnější bio goudu, někdy kozí sýr.
  2. Decentně osolím, opepřím a přidám lžičku kvalitního panenského olivového oleje, který je v tomto případě zdrojem nejen nenasycených mastných kyselin, ale i chuti.
  3. Vše důkladně promíchám, propojím a na závěr vsypu hrst zelených bylinek. A kdo chce extra porci mikroživin navíc, může přidat i jarní cibulku na kolečka a prolisovaný česnek :)

Na talíři chleba s pomazánkou doplním o lokální čerstvou zeleninu, která má zrovna sezónu.

Domácí pomazánka, ve které přesně víte, co je a navíc bleskově hotová :)

<p>U každého chlebu s pomazánkou by měla být nějaká ta zelenina. Teď přišly vhod ředkvičky a cibulková nať.</p>

<p>Pomazánka se hodí jak na různé křupací chlebíky, tak na celozrnný rohlík či žitný kváskový chléb. A když je chuť na křupavou topinku, není co řešit :)</p>