12.12.2013 Kamila Metzová
Rybičkových pomazánek není nikdy dost, tady je recept na variantu s kyselými okurkami.
Rybičková pomazánka se dá udělat na mnoho dobrých způsobů - tady je jeden z nich. Často do ní strouhám mrkev, teď jsem zkusila okurky a dala více hořčice. Jen se musí dát pozor, aby se pomazánka udělala dostatečně tuhá - takže všechno slít, vymačkat a úspěch je zaručen ;-)
Z hlediska zdravého životního stylu si bez obav můžete dopřávat tuňáka kousky v konzervě. Drcenému se vyhýbejte, jen ať je ten kus masa v konzervě pěkně vidět. Bůhví, z čeho všeho je ta drť obraná ... Dále si v klidu dávejte sardinky v olivovém oleji nebo ve vlastní šťávě, které vlastně jíme včetně kostí, takže jsou zdrojem vápníku. Poslední zdravou "rybí" konzervou jsou tresčí játra. Jsou nabité vitaminem D, ale také energií, takže je zařazujeme v malém množství.
<p>Na závěr do pomazánky přidejte na jemno nastrouhané a vody zbavené kyselé okurky. </p>