10.12.2015 Kamila Metzová
Ať už ve Vás barva tohoto jídla vyvolává jakékoliv pocity, určitě ho zkuste. I růžové jídlo může být výborné a zdravé :-)
Jedním ze základních pravidel vyvážené stravy je barevnost. Rizotem s červenou řepou tento bod naplníte zcela jistě ;)
S množstvím rýže si nemusíte lámat hlavu. Já jí většinou uvařím záměrně o něco více a z části udělám dětem domácí rýžovou kaši.
Přípravou tohoto jídla jsem šla "do risku" a v koutku duše myslela na záchranu v podobě špaget s tuňákem. Ty naštěstí neproběhly, protože všem chutnalo, včetně nejmenšího vybíravce.
4 porce
Jednou jsem do celého rizota rozmíchala sýr ricotta a nebylo to ono. Jakýkoliv sýr je podle mě lepší přidávat do tohoto jídla až na talíři a zároveň ozdobit lžící zakysané smetany a kapkami olivového oleje lisovaného za studena.
Dospělácké verzi také neuškodí čerstvě mletý pepř ;)