vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Vynikající rebarborový koláč – bez kynutí, bez vážení

06.07.2012 Kamila Metzová

Moučníky a dezerty

Tento koláč vás na 100% nezklame. Je fantastický, vláčný, šťavnatý, zkrátka jen samá pozitiva :)

Tento koláč vás na 100% nezklame. Je fantastický, vláčný, šťavnatý, zkrátka jen samá pozitiva :)

Dám vám jen jedno doporučení - na rebarboře (popř. višních) rozhodně nešetřete.

Kombinace mléčného výrobku (v tomto případě jogurtu) spolu s rebarborou lehce neutralizuje agresivní kyselinu šťavelovou.

Budete potřebovat

(1 hrnek = 250 ml)

Na drobenku

(pokud ji neděláte "od oka")

Postup

  1. Vyšlehejte vejce s cukrem
  2. Přidejte olej, jogurt a postupně přisypte mouku s práškem do pečiva.
  3. Vše vymíchejte do hladka.
  4. Těsto vylijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
  5. Bohatě posypte oloupanou a na malé kousky pokrájenou rebarborou.
  6. Nakonec posypte drobenkou.
  7. Pečte v předem vyhřáté troubě na cca 170° (horkovzdušná 160°) po dobu 35 minut

TIPY

Dobrou chuť!

<p>Rebarborový koláč ještě bez drobenky. Na obrázku vidíte, že na rebarboře se rozhodně nešetřilo :)</p>

<p>Drobenka už je na místě. Jelikož je rebarbora velice kyselá, se sladkou drobenkou jde ruku v ruce. </p>

<p>Bez vážení, bez kynutí - s minimem práce naprosto skvělý výsledek. </p>