Rajčatová polévka s kokosovým krémem a koriandrem
13.01.2020 Kamila Metzová
Polévky
Velmi jednoduchá verze krémové rajčatové polévky, která vyniká svojí jemnou chutí. Její příprava je téměř bez práce.
Potřebujete
- 2 plechovky drcených rajčat co nejlepší kvality (je znát na chuti)
- 2 hrnky vývaru ( + další na doladění konzistence)
- 4 lžíce kokosového krému (hustý kokosový krém v plechovce bez aditiv)
- Na dochucení sůl, pepř, trochu kokosového cukru ke stáhnutí kyselosti rajčat
- Koriandr ( mám zásobu mraženého)
- Na ozdobu opražená slunečnicová semínka a dle sezóny zelené bylinky
Postup
- Rajčata vyklopím do hrnce, přidám vývar, ochutím a nechám provařit 10 minut. Pokud chcete, můžete základ polévky udělat na cibuli, případně přidat i stroužek česneku.
- Pak už jen vše do hladka rozmixuji spolu s kokosovým krémem, který polévku zahustí, ale dodá jí i zajímavou chuť. Ke konci přidám nasekaný koriandr.
- Na malé pánvi na sucho opražím semínka. Někdy slunečnicová, kjindy dýňová a doplním jimi na talíři každou porci.
<p>Krémové polévky ráda doplňuji o lžíci na sucho opražených semínek různých druhů. Skvělá jsou dýňová a slunečnicová.</p>
<p>Kokosový krém rajčata zjemní a zahustí. Mouky netřeba. Tuto základní verzi je pak možné vyladit třeba o špetku chilli papriček nebo kari pastu. Doslova za pár minut hotovo!</p>