16.08.2016 Kamila Metzová
Rýže basmati je už sama o sobě výjimečná svou chutí. Když ji ale připravíte na voňavém pórkovém základu a smícháte s lahodnou hlívou, budete překvapeni.
Ty nejjednodušší věci jsou ty nejlepší. Je ale potřeba mít dobré vstupní suroviny. To platí i pro rýži. Nejčastěji doma připravuji 3 varianty rýže. Parboiled dělám pečenou v remosce, basmati restuji v hrnci na cibuli nebo pórku a pak nechávám dojít v peřinách, občas také sáhnu po celozrnné rýži, která má nižší glykemický index a lépe zasytí. Kombinace pórkové basmati a voňavé hlívy nikdy nezklame.
**3 porce **
Pokud potřebujete, aby jídlo bylo sytější, případně obsahovalo více bílkovin, zkuste spolu s hlívou na pánvi orestovat na jemno pokrájené ochucené tofu nebo tempeh.