vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Pórková pomazánka s vejcem

24.07.2020 Kamila Metzová

Zdravé pomazánky

Pórek má jedinečnou chuť, která vynikne v polévkách, salátech, slaných koláčích, ale také pomazánkách. Tady je jedna osvědčená...

Ingredience na 1 mističku pomazánky

 Postup

  1. Pórek nakrájím na drobnější kousky a na velmi mírném stupni podusím 2 minuty na lžičce přepuštěného másla až zesklovatí. Pórek má tendence se lehce spálit, proto je třeba ho hlídat a tepelně zpracovat velmi citlivě.
  2. Pórek nechám trochu vychladnout a smíchám ho s čerstvým krémovým sýrem a na jemno nastrouhaným uvařeným vejcem. Dochutím, promíchám a hotovo!

☝️Z jednoduchých pórkových receptů doporučuji vyzkoušet krémovou polévku s balkánským sýrem.🐭

Pórková pomazánka je výborná na žitné bagetce nebo chlebu, někdy ji také ráda mažu na křupavé knackebroty. 👍

<p>Krátce podušený pórek je v pomazánce jemnější. Musí však zůstat stále pevný na skus. K němu už pak jen stačí přidat čerstvý krémový sýr a nastrouhané vařené vejce.</p>

<p>Domácí pomazánka na čerstvé žitné bagetce je vynikající. K tomu už jen doplnit talíř o další chutě, živiny a barvy 🙂</p>