26.06.2020 Kamila Metzová
Takovou pomazánku nikde nekoupíte. Takovou je třeba si vyrobit doma. Je to rychlé, jednoduché a výsledek výborný! 👍
Domácí pomazánka z pečeného masa je vlastně taková "paštika". Zatímco paštiky ale často obsahují ingredience, které tam nepotřebujeme, tato pomazánka je složením jasná, jednoduchá, bez sádla, kůží a tak dále...😀
Níže je takový základní recept, který si můžete vyladit či doplnit podle svého. Pomazánka snese různé druhy hořčic, bylinek, olejů lisovaných za studena. Zajímavou chuť lze vytvořit, když do základu rozmixujete 2 sušená nakládaná rajčata, případně kapary... 🙂
Je libo v pomazánce šunčičku? 😀Zkuste tuto jednduchou šunkovo-ředkvičkovou pomazánku 🐭
Tato pomazánka je záležitost na pár minut. A stejně chutná nejlépe ozdobená proužky čerstvé křupravé cibule. 😇
<p>Základem pomazánky je rozmixované upečené maso. Tuto hmotu pak lze doladit mnoha způsoby. Já jsem se teď držela toho tradičního - cibule, hořčice. Konzistenci jsem pak jen lehce zjemnila povoleným máslem Ghí a 1 lžící kvalitní light majonézy.</p>
<p>Pomazánka se hodí také jako základ na jednohubky, které lze ozdobit olivou, sušenými rajčaty nebo netradičně ananasem. Pro běžné dny chutná výborně na žitném chlebu s proužky cibule.🙂</p>