vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Podzimní noky na oranžovo

09.10.2012 Kamila Metzová

Bez masa

Zkuste tento báječný recept na zeleninové noky, díky kterému do sebe dostanete porci zdraví prospěšných látek.

Máte doma takový ten hezký žlutý létající talíř, o kterém si někteří myslí, že není k jídlu, ale slouží na ozdobu? Ano, myslím patizon :) Pokud jste šikovní v krájení zeleniny, tak toto jídlo bude rychlovka, díky které do sebe dostanete cenné látky ze zeleniny a semínek.

Budete potřebovat

Postup

  1. Nejprve si připravte zeleninu – cibuli oloupejte a nakrájejte na proužky, patizon oloupejte, vydlabejte vnitřek (měkkou dužinu a semínka) a pokrájejte na menší plátky, rajčata pokrájejte na měsíčky a mrkev na slabší kolečka.
  2. Cibuli nechte zesklovatět na olivovém oleji, pak přidejte všechnu ostatní zeleninu, ochuťte solí nebo solčankou a trochou třtinového cukru. Krátce orestujte a pak duste pod pokličkou do změknutí patizonu (cca 15 minut, v případě potřeby lehce podlijte).
  3. Ke konci přidejte na hrubo posekanou čerstvou bazalku, která celému jídlu dodá ten správný šmrnc.
  4. Hotovou zeleninovou směs z pánve smíchejte s noky, které jste připravili dle návodu a posypte na sucho krátce opraženými sezamovými semínky.

Na semínka se v kuchyni dost často zapomíná, přitom obsahují veliké množství cenných látek – obzvlášť ta sezamová. Krátce opražená semínka nádherně voní a lehce křupou.

TIPY

Dobrou chuť :)

Kamila

<p>Kombinace zeleniny, čerstvé bazalky a semínek je chuťově zajímavá a navíc moc zdravá. </p>