10.11.2021 Kamila Metzová
Snídaně a svačinky Moučníky a dezerty Bez lepku
Varianta vanilkového termixu bez kupovaného pudinkového prášku. Žloutky termixu dodají nejen živiny navíc, ale také báječnou barvu a extra krémovou konzistenci. Příprava je velmi snadná.
Na internetu se nejčastěji setkáte s receptem, kdy se jednoduše uvaří vanilkový pudink a ten se smíchá s tvarohem...
Existuje ale i o něco sofistikovanější varianta, která pracuje se žloutky. Stojí zato to zkusit.
Mně se osvědčil následující poměr ingrediencí...🙂
Konzistence termixu se může lišit podle zvoleného tvarohu. Jelikož chci zcela jemnou strukturu, používám měkký tvaroh v kelímku. Některé tvarohy ve vaničce bývají příliš řídké. Je lepší zvolit nějaký hutnější. Např. "Olomoucký tvaroh tučný"
Tento termixový základ pak můžete dle chuti úplně decentně šmrncnout třeba i mandlovým nebo rumovým extraktem. Záleží, kdo ho bude jíst.🙂Já dělám pro děti jednoduchou základní variantu.
Pokud chcete Termix připravit v bezlepkové variantě, je třeba koupit kukuřičný škrob bez lepku. Některé druhy obsahují stopy lepku.
☝️Další výborný dezert do skleničky? Doporučuji vyzkoušet tento kokosový chia pudink.🙂
Ať se vám recept povede!🙂
<p>Do lehce vychladnutého krému ze žloutků vmíchám tvaroh. Použila jsem poctivý tučný tužší tvaroh v kelímku.</p>
<p>Pořádně promíchám metličkou.</p>
<p>Termix buď přendám do skleněné uzavíratelné misky, nebo ho rovnou rozdělím do mističek či skleniček.</p>
<p>Domácí termix je výborný sám o sobě. Snadno z něj lze vyrobit i oku lahodící dezert. Stačí přidat pár malin, borůvek či nastrouhané čokolády.</p>
<p>Je potřeba nechat ho nejdříve pořádně vychladit. A pak už jen zabořit lžičku. Mňam!</p>