21.09.2019 Kamila Metzová
Pizza může znamenat mnoho věcí. Nekvalitní fastfood, originální klasiku v luxusní italské restauraci nebo také doma vyrobenou večeři z kvalitních a oblíbených ingrediencí. Příprava je snadná.
Pizzy "co dům dal" či "páté přes deváté" mohou být ve výsledku také dobré, mně se ale líbí, když má každý kousek pizzy svoji specifickou chuť a je možné ocenit některé ingredience zvlášť. Pizzu je také možné připravit z jiné mouky než z klasické "00" či "00 extra", a to z najemno namleté bio špaldové mouky 1050.
Příprava snadná a zábavná, výsledek vynikající :)
<p>Těsto je tmavší, protože je ze špaldové mouky a obsahuje části celého zrna.</p>
<p>Omáčku na 2 pizzy jsem vyrobila ze sklenice pasírovaných rajčat s bazalkou, kterou jsem ochutila a bez pokličky 10 minut provařila, aby přirozeně zhoustla.</p>
<p>Co čtvrtka, to jiná chuť :)</p>
<p>Z půl kila mouky udělám 2 takové pizzy. Kulatý plech je obyčejný, nepřilnavý, přímo určený na pizzu. A šup s ní do trouby :)</p>
<p>Pizzu jsem pekla na 270 stupňů max 10 minut. Vždy záleží na typu pizzy a síle těsta. Vyndám ji z formy, rozkrájím a ještě ozdobím čerstvou bazalkou. Každý si vždy velmi pochutná :)</p>