20.10.2020 Kamila Metzová
Pizza z pitta chleba je výborné, zábavné a rychlé jídlo. Obložit ji můžete bohatě a pestře podle své chuti. Co třeba šunka, sýr a brokolice? 🙂
☝️Pokud máte čas na výrobu pravého domácího těsta na pizzu, tady je recept na domácí pizzu včetně rajčatové omáčky.🐭
Tak hurá do toho, je to jednoduché a zábavné!🙂
<p>Chléb pitta je možné koupit ve více velikostech i variantách. Toto je menší kulatá pšeničná pitta. Koupit lze i celozrnnou variantu.</p>
<p>Chléb pitta je nejlepší potřít dobrou omáčkou na pizzu nebo omáčkou sugo.</p>
<p>Chléb pitta má tu výhodu, že je pevnější, tudíž lze na něj naložit pořádnou porci ingrediencí. Třeba krátce orestované brokolice 😉</p>
<p>Pitta pizza se peče krátce, syrová brokolice by proto nebyla vhodná. Předem jsem ji pozvolna orestovala na pánvi na olivovém oleji. Je pak akorát měkká a křupavá.👍</p>
<p>A samozřejmě sýýýýýr! Na pizzu se mi obecně osvědčil sýr na drobno posekaný v robotu. Pro pizzu ideální...Hodí se třeba mozarella, na fotce je gouda.</p>
<p>Sýr posekaný v robotu. Kromě toho, že to je praktické, tak je to také rychle připravené. Není třeba nic strouhat...</p>
<p>Vynikající kombinace chutí. Křupavá pitta, výrazná rajčatová omáčka, šunka a sýr.👍</p>