vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Pikantní rajčatová směs na opečenou bagetku

19.08.2014 Kamila Metzová

Bez masa

Tato směs na opečené pečivo či chléb nadchne každého, kdo má rád pikantní chutě.

Kombinace šťavnaté pikantní zeleniny plné vitaminů a křupavé opečené housky je fakt výborná. Hodí se na večeři či k posezení u vína. Musíte hodně otvírat pusu, budete mít omatlané prsty a bude vám to odpadávat od pusy ...Musíte prostě jen počítat s tím, že je to pokrm, který se nedá jíst úplně inteligentně ;)

Budete potřebovat

Postup

  1. Rajčata nakrájejte na drobné kousky, cibulku to samé.
  2. Česnek prolisujte. Množství dle chuti. Klidně až 4 stroužky a bude to mít grády.
  3. Ochuťte bylinkami, solí a pepřem a zakápněte olivovým olejem.
  4. Bagetku rozkrojte na půl a opečte v topinkovači.
  5. Na opečené bagetky navršte zeleninovou směs. Klidně i s trochou šťávy, která vznikne v míse...

Toto jídlo je bohaté na vlákninu, enzymy a látky s antimikrobiálními účinky.

<p>Základ této směsi tvoří na jemno nasekaná rajčata, jarní cibulka i s natí a česnek.</p>

<p>Základ můžete ochutit bylinkami, které vám voní. Úžasné jsou provensálské bylinky, zrovnatak si vystačíte třeba jen s oreganem ...</p>