vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Pikantní fazole v rajčatové omáčce s cuketou a farmářskou šunkou

27.06.2019 Kamila Metzová

Hlavní jídla

Nápad, jak do jídelníčku zapojit bílé fazole a cuketu bleskovou formou. Díky kari koření a poctivé farmářské šunce není v receptu o výrazné chutě nouze.

Fazole je samozřejmě nejlepší uvařit podomácku ze základní suroviny. Klasické bílé fazole je ale nutné předem namáčet a jejich vaření také zabere nějaký ten čas. A ten občas není. Chcete jídlo nejlépe teď hned, maximálně do 15 minut. V tu chvíli je dobré vytáhnout ze zásob už hotové fazole v rajčatové omáčce, spojit je s několika dalšími ingrediencemi a dílo je za chvíli hotovo.

Co se týče luštěnin, měli bychom je do jídelníčku zařazovat častěji, to ale neznamená sníst na posezení vrchovatou mísu fazolí s rozkrájenou klobásou. Méně je více. Fazole jsou proto v receptu doplněné o cuketu, která je lehká, nekalorická, plná vlákniny a krásně na sebe naváže okolní chutě.

Na 2 porce budete potřebovat

 Postup

  1. Cibuli a šunku nakrájejte na kostičky, cuketu na menší kousky.
  2. Cibuli se šunkou restujte na olivovém oleji, když chytnou barvu, přidejte cuketu a pár minut dále restujte. Ochuťte solí, pepřem, kari kořením. Může být i červená kari pasta.
  3. Vlijte fazole a společně pár minut prohřejte. Na talíři dozdobte čerstvou lahůdkovou cibulkou včetně natě.

Syté jídlo, bohaté na vlákninu, připravené rychlostí blesku :)