28.02.2017 Kamila Metzová
Kdybych měla vybrat 5 TOP surovin, bez kterých bych se v rámci zdravého stravování opravdu nechtěla obejít, patřily by mezi ně rozhodně jemné ovesné vločky. Ke snídani si je navíc mohou dopřát i ti, kteří preferují slané snídaně. Vyrobíte z nich během chvíle nutričně bohatou snídani, která může mít formu kaše nebo třeba palačinek.
Když už si některá surovina zaslouží své pevné místo na pracovní desce v kuchyni, to je co říct. Přesypu ji do dózy, mám ji pořád na očích, je z ní zrátka stálice. Ať už z pohledu ženy, která se zabývá výživou, tak z pohledu mámy, která hledá cesty, jak si zdravě usnadnit život v kuchyni. A takovou surovinou jsou právě jemné ovesné vločky. Neustále objevuji nové možnosti jejich využití.
Na ovesné palačinky
Na zeleninovo-sýrovou směs
Toto jídlo vyniká vysokou nutriční hodnotou, nízkým glykemickým indexem, velkým množstvím vlákniny a výbornou sytící schopností bez nadměrné kalorické hodnoty.
<p>Těsto z ovesných vloček je připravené, zelenina je orestovaná, teď už jen upéct palačinky...</p>
<p>Do palačinek se mi perfektně osvědčila cuketa a mrkev. Neutrální základ pro jemné i pikantní varianty. Tepelně upravená mrkev je výborným a využitelným zdrojem karotenoidů.</p>
<p>... a když se ten sýr uvnitř hezky rozteče a spojí s vychucenou zeleninou, rozhodně to není nějaká zdravá nuda ... :)</p>