vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Nadýchané jablečné vafle s javorovým sirupem

20.02.2019 Kamila Metzová

Moučníky a dezerty

Vafle jsou, podobně jako palačinky, oblíbenou snídaní především u dětí. Když jsou čerstvě upečené, z dobrých surovin a ještě vylepšené o nastrouhaná jablka, tak jsou neodolatelné.Javorový sirup jim navíc dodá lahodnou chuť.

Budete potřebovat

Postup

  1. Odďelte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte sníh, který dejte na chvíli do lednice. Smíchejte žloutky, sirup, prosátou mouku, mléko, lžičku prášku do pečiva a nakonec nastrouhané jablko.
  2. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků a hned pečte vafle. Já formu vaflovače vždy pro jistotu potřu pomocí mašlovačky slabou vrstvou tuku.

Jsou velmi rychle a jednoduše připravené, přitom vypadají královsky :)

<p>Nejdříve vyšlehejte žloutky s javorovým sirupem, pak přidejte mléko. Mouku můžete prosít přes sítko, vafle budou ještě nadýchanější. V dalším kroku do těsta vmíchejte oloupaná a na hrubo nastrouhaná jablka.</p>

<p>Na závěr do těsta zlehka zapracujte sníh z bílků a ihned se pusťte do pečení vaflí.</p>

<p>Těsto na vafle musí být nadýchané, středně husté. Na 1 čtvercovou vafli dávám 2 lžíce těsta.</p>

<p>Vytáhnout z vaflovače a ihned s nimi na talíř. Můžete je polít jogurtem, zakysanou smetanou a trochou voňavého javorového sirupu.</p>

<p>A pak už se jen zavolá na děti: "Vafle jsou hotové"! A nejlepší je ještě v pyžamu přiběhnout ke stolu a pustit se do nich :)</p>