vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Vychytaný salát na chlebíčky

02.03.2015 Kamila Metzová

Zdravé pomazánky

Suché chlebíčky bez salátu? Tak to ani náhodou ...

Když oslava, tak chlebíčky. Když chlebíčky, tak se salátem. Když se salátem, tak jedině s tímto vychytaným podle Myšičky :-)

Pak už je jedno, čím vším dobrým a kvalitním chlebíčky nazdobíte. Když mají pocitvý základ, budou prostě chutnat.

Budete potřebovat

Postup

  1. Brambory uvařte ve slupce spolu s kmínem nejlépe den předem. Pokud se nezadaří, tak je nechte pořádně zchladnout.
  2. Brambory oloupejte a pak buď protlačte skrz mřížku nebo nakrájejte na drobné kostičky.
  3. Celer rozkrojte, nožem odstraňte slupku a nastrouhejte na jemno. Cibuli nakrájejte na jemno. Takto nastrouhaný celer a nakrájenou cibuli zalijte horkou vodou a nechte chvíli stát. Jde o to, aby se obojí spařilo a mělo jemnější chuť. Po pár minutách slijte a vodu lehce vymačkejte. Kyselé okurky také na jemno nastrouhejte.
  4. Vše přidejte k bramborám a smíchejte s majonézou a zakysanou smetanou. Neudělejte salát moc řídký, aby na chlebíčkách dobře držel.
  5. Pak už ochuťte, jak vám bude vyhovovat. Solí, pepřem, umeoctem, můžete i trochu hořčice či citronové šťávy. Salát by měl být lehce do kysela.

Varianta s méně kaloriemi

Majonéza je opravdu hodně kalorická. 100g majonézy má asi 680Kcal! Zatímco i tučnější zakysaná smetana má pouze 160Kcal. Pokud tedy chcete udělat výborné, ale méně kalorické chlebíčky, tak dejte majonézy jen pár lžic, "na chuť", a o to více dejte zakysané smetany. Pak musíte doladit chuť třeba hořčicí a umeoctem. Použít můžete i sojanézu ze zdravé výživy.

TIPY

Tak dobrou chuť!