29.01.2019 Kamila Metzová
Aby byly muffiny dobré, nesmí být příliš tuhé, suché, nudné, ale naopak voňavé, tak akorát sladké, vláčné a vyladěné třeba malými čokoládovými kousky. Přesně jako tyhle!
Když muffiny, tak jedině domácí! Jejich příprava je zcela jednoduchá. Těsto je během chvilky hotové a pak už se jen můžete těšit, jak to v troubě vesele vyskakuje.
1 hrnek = 250 ml
Po ochutnání muffinů si pak sami vylaďte, jak je chcete osladit. Někomu postačí 2 lžíce medu, jinému bez půl hrnku přírodního cukru nechutnají, jiný zase zvolí méně kalorickou alternativu v podobě xylitolu.
Když peču muffiny, tak do nich vždycky přidám něco navíc. Jednou to jsou nastrouhaná jablka, podruhé namleté vlašské ořechy nebo, jako teď, kousky čokolády.
A pokaždé jsou úžasné a chutnají :)
<p>Kousky čokolády můžete koupit už jako hotový produkt "Chocolate chips". Já mám ale ráda kontrolu nad tím, jaké kvality čokoláda je, takže si ji jednoduše na kousky rozsekám v robotu :)</p>
<p>Těsto musí být celkem hutné, aby se muffiny neroztekly do stran, ale naopak vytvořily pěkný kopeček...</p>
<p>A takhle vypadají, když se roztrhnou. V každém soustě vás překvapí malý kousek lahodné čokolády. Jsou báječné!</p>