vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Moučník s višněmi a lehkým smetanovým krémem

14.04.2019 Kamila Metzová

Moučníky a dezerty

Nadýchaný a lehký moučník, který je snadný na přípravu. Kombinace příjemně sladkého těsta, kyselých višní a zakysané smetany poprášené skořicí je potěšující :)

Budete potřebovat

Postup

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem několik minut do husté pěny. Přidejte olej, prosátou mouku s kypřícím práškem a 30 ml vlažné vody. Těsto je spíše řidší než husté.
  2. Těsto vlijte do vymazané a vysypané kulaté formy o průměru cca 26 cm. Před tím, než těsto pokladu ovocem, popráším povrch lehce kokosovou nebo mandlovou moukou. Pak na těsto rozprostřete menší kousky ovoce.
  3. Pečte na 175 stupňů asi 35 minut. Zkuste špejlí, zda je těsto propečené.
  4. Nechte vychladnout a potřete zakysanou smetanou smíchanou s 1 sáčkem bio vanilkového cukru. Vanilkový cukr si můžete vyrobit i sami doma. Na závěr povrch poprašte skořicí pomocí sítka a dejte na chvíli vychladit do lednice.

Snadný, šťavnatý, vláčný :)

<p>Upečený moučník nechte vychladnout a jednoduše potřete lehce oslazenou zakysanou smetanou.</p>

<p>Hustá zakysaná smetana se dobře roztírá, pomocí lžíce můžete pár tahy vytvořit zajímavý efekt :)</p>

<p>Smetanu vždy přes sítko posypu mletou skořicí. Teď jsem to dělala venku a foukal vítr, proto je to nerovnoměrné :))</p>

<p>Dá se krájet hned, výborný je i druhý den. I přesto, že je jeho příprava tak jednoduchá, vypadá na talířku slavnostně :)</p>