10.03.2015 Kamila Metzová
Mrkněte, jak lze uvařit výborné milánské těstoviny, aniž byste potřebovali uzeninu.
Milánské těstoviny se dají uvařit na mnoho způsobů. Často se objevují ve formě špaget, kterým sekunduje plastová lahev nekvalitního kečupu, gothaj a hromada eidamu. My ale půjdem jinou cestou. Podobné jídlo si můžeme vyrobit za pomoci drcených rajčat, mrkve a tempehu, který jídlu dodá nejen výraznou chuť, ale i kvalitní bílkoviny.
(omáčka asi na 3 porce)
Milánské těstoviny se často na závěr ještě sypou sýrem. Jelikož je sám tempeh bohatým zdrojem bílkovin, není to nutné. Přítomností tvrdého sýra byste vytvořili zbytečně těžké jídlo.
Podáváme s malým zeleninovým salátem, na fotce vidíte naklíčené fazolky mungo, které mohou doplnit každé jídlo o cenné enzymy.