vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Masovo-zeleninová směs na topinky

08.09.2014 Kamila Metzová

Zdravé pomazánky

Křupavá topinka a na ní výborná směs se spoustou vlákniny, ve které navíc víme, co je. Prostě super!

Masové směsi na topinky jsou mezi lidmi oblíbenou záležitostí. Poslouží jako obyčejná večeře i jako pohoštění. Mnoho receptů však začíná „Vezměte vepřovou konzervu “ ...Tohleto prosím Vás nikdy, pokud ze svého těla nechcete dělat popelnici. Směs na topinky může vypadat úplně jinak, může být daleko zdravější. Vlastně ani nepotřebujete úplně přesný recept. Ten může být pokaždý jiný podle použité zeleniny. Jednou dáte více rajčat, jindy více mrkve, pak zas třeba fazole nebo cuketu. Nemáte co zkazit. Když směs ochutíte jen přírodním ochucovadlem s trochou soli a sušené zeleniny, můžete ji dát i menším dětem, když zase naopak přidáte více fazolí a chilli papričku, uděláte super směs pro dospělé ...

Budete potřebovat

Postup

  1. Hovězí maso orestujte na cibulce a lehce ochuťte. Skvěle může posloužit třeba i směs koření určená přímo na dušenou zeleninu.
  2. Přidejte zeleninu a pečte v troubě, až budou maso i zelenina hotové. Trvá to asi 40 minut. Není potřeba nijak podlévat, zelenina pustí šťávu.
  3. Směs rozmixujte do hladka a dochuťte, jak Vám vyhovuje. Část obsahu můžete udělat jen takto přírodní pro děti a pro dospělé přidat chilli papričku, česnek apod.
  4. Nechte vychladnout v lednici a podávejte s topinkami. U nás tato směs chutnala i na křupavých chlebech Knuspi.

TIPY

Křupavá topinka a na ní výborná směs se spoustou vlákniny, ve které víme, co je ...prostě super!

<p>Směs jsem jednoduše upekla v troubě. Je to celkem bez starostí ...</p>

<p>Směs je zapotřebí dohladka rozmixovat, skvěle pak drží pohromadě a dobře se natírá.</p>