10.08.2021 Kamila Metzová
Rychlé a nenáročné jídlo, které máte do 20 minut na stole. Do zlatova opečený losos, který je uvnitř šťavnatý, voňavá a jemná kokosová rýže. Vše doladěné raz dva hotovou bylinkovou omáčkou.
Ať se vám jídlo může zdát na první pohled složité...Losos, kokosová rýže a ještě nějaká omáčka k tomu...Opak je pravdou. V klidu se do toho pusťte, i když máte na přípravu jídla jen chvilku času. Stačí mít ingredience. Rýži doporučuji použít opravdu jasmínovou. Má specifickou chuť, která se sem hodí.🙂
Na kokosovou rýži (cca 4 porce)
Na studenou koriandrovou (nebo bylinkovou) omáčku
Lososa s rýží můžete lehce pokapat i jinou omáčkou. Záleží, do jaké chuti chcete jídlo posunout. Hodí se různé bylinkové omáčky ve stylu "pesto", ale také sladko-kyselé omáčky. Pikantní chuť dodá teriyaki omáčka, zajímavou chuť zase lehká arašídová omáčka.
☝️Koupili jste jasmínové rýže celé kilo?🙂Tak se vám bude hodit recept na jasmínovou rýži s hovězím masem, restovanou cibulí a hráškem.🙂
Ať vám jídlo chutná!🙂
<p>Jemná kokosová rýže a opečený losos. A co dál? Malé množství lehké omáčky...🙂</p>
<p>Kokosová rýže má příjemnou jemnou chuť. Není cítit výrazně po kokosu....</p>
<p>Koriandrová omáčka je připravená během chvilky. Rýži i lososu dodá šmrnc a "novou" chuť. Koriandr je nejlepší čerstvý, já mám často po ruce i nasekaný mražený.</p>
<p>Losos je na povrchu krásně křupavý a uvnitř šťavnatý. Kokosová rýže k němu perfektně sedne.👍</p>