20.11.2023 Kamila Metzová
Máte chuť na lososa s výraznou zajímavou omáčkou v asijském stylu? Kombinace kvalitní sojové omáčky, medu a česneku je perfektní. Stačí rozpálit pánev a do 15 minut máte hotovo.
Porce lososa trochu osolte, opepřete a pozvolna opečte z obou stran do zlatova. Z každé strany cca 4 minuty, aby byl losos tak akorát propečený. Velmi záleží na velikosti a výšce každé porce.
Lososa dejte stranou a v té samé pánvi nechte jen krátce rozvonět nasekané stroužky česneku. Přidejte sojovou omáčkou, med a metličkou propojte. Chuť dolaďte citronovou šťávou. Pokud chcete omáčku hustější, můžete ji nechat trochu zredukovat, nebo ji nepatrně dohustit škrobem.
Lososa vraťte do pánve a nechte ho chvíli odležet. Servírujte dle chuti. Na fotce je v troubě pečený lilek...Každou porci lososa na talíři ještě polijte trochou výrazné omáčky.
Když mám chuť lososa ještě nějak ozdobit, oblíbila jsem si směs Caribic. Má výraznou strukturu a dokáže skvěle dekorovat grilovaná masa, ryby ale i grilované ovoce.
☝️Další nápad, co s lososem? Doporučuji vyzkoušet Lososa s kokosovou rýží a koriandrovou omáčkou.
<p>Kousky lososa opečené na pánvi do zlatova.</p>
<p>Lososa můžete nechat v omáčce chvíli odležet...</p>
<p>Jako příloha se hodí třeba pečená kolečka lilku. Když je také zakápnete trochou omáčky, je to skvělé!</p>