Recept

Losos z pánve s výraznou medovo sojovou omáčkou

Máte chuť na lososa s výraznou zajímavou omáčkou v asijském stylu? Kombinace kvalitní sojové omáčky, medu a česneku je perfektní. Stačí rozpálit pánev a do 15 minut máte hotovo.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience na 2 porce

  • 2 porce lososa bez kůže (1 kousek 200 g)
  • Sůl, pepřou
  • Ghí nebo vhodný olej na opečení lososa
  • 30 ml kvalitní sojové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 střední stroužky česneku
  • Citronová šťáva na doladění

 Postup

  1. Porce lososa trochu osolte, opepřete a pozvolna opečte z obou stran do zlatova. Z každé strany cca 4 minuty, aby byl losos tak akorát propečený. Velmi záleží na velikosti a výšce každé porce.

  2. Lososa dejte stranou a v té samé pánvi nechte jen krátce rozvonět nasekané stroužky česneku. Přidejte sojovou omáčkou, med a metličkou propojte. Chuť dolaďte citronovou šťávou. Pokud chcete omáčku hustější, můžete ji nechat trochu zredukovat, nebo ji nepatrně dohustit škrobem.

  3. Lososa vraťte do pánve a nechte ho chvíli odležet. Servírujte dle chuti. Na fotce je v troubě pečený lilek…Každou porci lososa na talíři ještě polijte trochou výrazné omáčky.

TIP č. 1

Když mám chuť lososa ještě nějak ozdobit, oblíbila jsem si směs Caribic. Má výraznou strukturu a dokáže skvěle dekorovat grilovaná masa, ryby ale i grilované ovoce.

> ☝️Další nápad, co s lososem? Doporučuji vyzkoušet Lososa s kokosovou rýží a koriandrovou omáčkou.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...