14.03.2020 Kamila Metzová
Podušené hrušky se skořicí lehce oslazené medem mají úžasnou chuť, která vynikne třeba na domácích lívancích. Lívance ve verzi s jemně mletou pohankovou a špaldovou moukou obsahují více vlákniny.
Na asi 16 lívanců
Na dušené hrušky
Lívanečky jsem tentokrát ochutila podušenými hruškami. Postupovala jsem tak, že jsem hrušky zbavila jádřinců, nakrájela jsem je na menší kousky a v malém rendlíku zalila troškou vody, přidala trochu chia semínek a dusila jsem asi 5 minut do rozvaření hrušek. Ke konci jsem ochutila skořicí a když směs zchladla, tak i medem.
Díky této voňavé hruškové směsi jsou lívanečky krásně šťavnaté. Na talíři ještě zdobím lžičkou bílého jogurtu.
<p>Lívanečky jsem dělala na obyčejné pánvi, proto mají nepravidelný tvar. Kvalitní nepřilnavý lívanečník by se hodil :)</p>
<p>S uvedeného množství mi vyšlo 16 lívanečků.</p>
<p>Čerstvé lívance, sladké dušené hrušky, jogurt a skořice. Domácí je domácí :)</p>