10.09.2019 Kamila Metzová
Když si chcete dopřát květák tak, abyste nemuseli dlouho bůhvíco vymýšlet a nemuseli pak v kuchyni hodinu uklízet, zkuste tento jednoduchý recept :)
Sezóna českého květáku je tu a toho se musí využít. Květák ale patří mezi zeleninu, u které se většina lidí drží zajeté naučené klasiky. Obalovaný smažený květák a květáková polévka jsou "sázkou na jistotu". Dále jsou oblíbené také různé placičky nebo květák zapečený v bešamelu se spoustou sýra a uzeným masem.
Já jsem se rozhodla květák upravit tak, aby nebyl smažený, aby nebyl chuťově nudný a aby nezapadl do hory smetanovo sýrové omáčky.
Růžičky květáku jsem jen krátce předvařila, promíchala je se směsí z vajec, jogurtu, sýra a trochy kukuřičné strouhanky a zapekla. S výsledkem jsem byla spokojená :)
Ke květáku jsem si pak připravila jednoduchý dip z hustého bílého jogurtu, lžičky majonézy, kari a petrželky. Skvělý by byl také ze zakysané smetany a česneku.
Snadné, rychlé, výborné :)
<p>Růžičky krátce předvařeného květáku promíchané s vejcem, jogurtem, trochou kukuřičné strouhanky a vyzrálým sýrem Gouda.</p>
<p>Po 25 minutách v troubě.</p>
<p>Když mají rajčata sezónu, je třeba ji využít. Ta barva i chuť! S pepřem, bazalkou a pár kapkami olivového oleje jsou úžasná.</p>
<p>K pečenému květáku se výborně hodí domácí dip. Ten lze udělat z jogurtu či zakysané smetany, ochutit se může také trochou majonézy, kořením kari a petrželkou. A teď už jen namočit! :)</p>