vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Kuřecí řízky naložené v jogurtové marinádě - pečené v troubě

06.04.2020 Kamila Metzová

Hlavní jídla

Bezpracná příprava masa. Kořeněná jogurtová marináda masu dodá zajímavou chuť i šťavnatost. Vše se peče v troubě samo bez starostí...

Ingredience

Na marinádu

 Postup

  1. Připravím si kuřecí maso k naložení. Pokud jsou prsní řízky velké, podélně je rozkrojím. Pokud mám stehenní řízky, očistím je.
  2. Smíchám ingredience na marinádu a každý řízek pořádně ze všech stran obalím. Nechám odležet alespoň pár hodin. Jogurt mám nejraději v kombinaci s kořením tandoori masala, které má typickou červenou barvu a chuť. K rýži perfektní.
  3. Pak už jen maso přendám do pekáčku a peču na 180 stupňů asi hodinu a půl. Nejdřív pod pokličkou, pak odkryté, aby zezlátlo. Způsob pečení ať si každý zvolí, jak je zvyklý péct maso.

Jako přílohu jsem tentokrát zvolila jasmínovou rýži a ochucené zelené fazolky. Dohromady skvělá chuť. 🙂

<p>Řízky se naloží do jogurtové marinády přes noc nebo na pár hodin. V marinádě je v první řadě jogurt, pak olivový olej, koření tandoori, citronová šťáva a česnek.</p>

<p>Pekla jsem na 180 stupňů asi hodinu a půl. Nejdřív přikryté, pak odkryté, aby se povrch zapekl.</p>

<p>Zelené fazolky jsou výbornou přílohou. Stačí je ochutit solí, česnekem, pepřem, nebo trochou chilli.</p>

<p>Jasmínová rýže, šťavnatý pečený řízek a porce zeleniny vytvoří sytý a barevný talíř. 🙂</p>