vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Kukuřičné penne s fazolkami, uzeným lososem a sýrem Cottage

03.03.2021 Kamila Metzová

Bez lepku Těstoviny Hlavní jídla

Těstoviny hotové do 15 minut. Extra snadné na přípravu. Kombinace křupavých zelených fazolek, výrazné chuti lososa a smetanového cottage je osvědčená.👍

 Ingredience (cca 4 porce)

Postup

  1. Dám vařit těstoviny podle návodu tak, aby zůstaly příjemně pevné.
  2. Mezitím připravím omáčku. V pánvi začnu restovat zelené fazolky na trošce olivového oleje nebo jiném vhodném tuku. Postupuji podle toho, jaký typ fazolek mám. Některým stačí 3 minuty, jiným svědčí nechat je pod pokličkou pár minut podusit.
  3. K fazolkám přidám na drobno posekaného lososa, sýr cottage, promíchá, dochutím solí a pepřem a doplním dle potřeby smetanou.
  4. Promíchám s těstovinami a na závěr, mimo plotýnku, nechám v těstovinách rozpustit plátek másla.
  5. Na talíři dozdobím zelenými bylinkami.

☝️Chcete další tip na těstoviny? Zkuste tyto bezlepkové těstoviny s omáčkou z drcených rajčat, cizrny a pancetty.🙂

Ať se vám těstoviny povedou! 🙂

<p>Délka úpravy zelených fazolek se liší podle jejich typu. Některým stačí pár minut, jiné je třeba pod pokličkou chvíli podusit. Musí zůstat stále pevné na skus a hezky zelené.</p>

<p>K fazolkám přidám do pánve na drobno nasekaného lososa. S jeho množstvím to není třeba přehánět. Má výraznou chuť. Místo uzeného lososa můžete použít i čerstvého.</p>

<p>K fazolkám a lososu ihned přidám přírodní sýr cottage. Mám raději ten, který má větší hrudky obalené smetanou. Omáčku pak doplním ještě o smetanu. Tradiční nebo rostlinnou tak, aby byl výsledek krémový.🙂</p>

<p>Vše promíchám dohromady a zjemním smetanou tak, aby vzniklo trochu omáčky. Těstoviny nemají ve smetaně plavat, ale být jen lehce obalené.🙂Smetanu lze použít tradiční i rostlinnou.</p>

<p>Jídlo hotové max. do 15 minut.👍</p>