02.02.2022 Kamila Metzová
Měkké krůtí maso v krémové omáčce, která obsahuje nejen smetanu a koření, ale i zeleninu. Snadné na přípravu. Skvělé s rýží, noky či těstovinami. Recept vhodný i do pomalého hrnce.
Koupila jsem krůtí prsa s tím, že udělám "nějaké jídlo s omáčkou". To je taková jistota, že to bude všem chutnat. Když navíc jídlo pojmu ve smetanovém duchu na paprice, prázdné talíře VŽDY zaručeny.🙂
Omáčka je krémová, smetanová, bez pšeničné mouky a obsahuje i čerstvou papriku. Zelenina ji totiž nejen nutričně obohatí, ale i přirozeně zahustí. Proto se jídlo nejmenuje "krůtí maso na paprice", ale "v paprikové omáčce".
Moje dosavadní zkušenost s krůtími prsy je taková, že je třeba zvolit správný typ receptu a správný postup, aby bylo maso měkké a nevysušené. Toto je vyzkoušené jídlo, které funguje. Jak v klasickém, tak pomalém hrnci.
Když k omáčce plánuji jako přílohu rýži, dělám ji o něco řidší než třeba k nokům či těstovinám.
Jako příloha se také hodí tarhoňa, kuskus, bulgur, divoká rýže, halušky, či různé alternativní "nepšeničné" těstoviny.
Pokud chcete opravdu delikátní chuť omáčky, dbejte na výběr mleté červené papriky. U mě v kuchyni je to koření, které NIKDY nesmí dojít a spokojím se jen s tou nejlepší kvalitou. Tu jsem našla na Slovensku.🙂 Tato slovenská lahůdková paprika je jedna z nejkvalitnějších a dodá této omáčce úžasnou chuť a zářivou barvu.
Zahustěte omáčku moukou z červené čočky. Má perfektní zahušťovací schopnosti, je bezlepková a výživná. Její neutrální chuť neovlivní charakter receptu. Mouku z červené čočky dále využijete do polévek, třeba do této bramboračky
☝️Další tip na smetanovou omáčku? Vyzkoušejte kuře na paprice s tarhoňou - zahuštěné bez mouky.🙂
Ať se vám recepty povedou!🙂
<p>Krůtí maso nakrájím buď na větší kusy nebo malé kousky podle toho, pro koho porce je. Maso je jemné, křehké, takže děti snědly vše...</p>
<p>Hustá krémová omáčka se zeleninou, která v ní ani není poznat. Skvělá smetanová chuť! Mňam!</p>