22.02.2020 Kamila Metzová
K dobré pórkové polévce vede mnoho cest. Tato je hustá, krémová, chuťově výrazná a jde to i bez mouky a smetany.
Mnohokrát prověřený pórkový krém, který má díky balkánskému sýru šmrncovní chuť.
(4 porce)
Sůl není potřeba. Balkánský sýr je sám o sobě slaný dost ...
Správný balkánský sýr by měl být tvrdý, pórovatý a dostatečně slaný. Tradiční balkánský sýr nepotřebuje mít ve složení nic jiného než mléko, sůl a mlékařskou kulturu (někde označeno jako smetanová kultura).
Tak, jak jiné krémové zeleninové polévky dolaďuji na talíři různými dalšími ingrediencemi jako semínka, balsamikový krém a tak dále, zde není nic třeba. Chuť pórku a balkánského sýra je dohromady dokonalá.
<p>Slabé proužky pórku a rozdrobený balkánský sýr polévku na talíři pěkně dozdobí.</p>
<p>Opravdu krémová. Bez jakéhokoliv zahušťování navíc. Balkánský sýr dodá polévce jedinečnou chuť.</p>