07.09.2015 Kamila Metzová
Jednou za čas Moučníky a dezerty
Z meruňkového Šmakouna lze během minuty pomocí mixéru vyrobit krém, který můžete využít na dezerty, nebo jím naplnit různé záviny či šátečky. Já jsem si ho vyladila ještě meruňkovým džemem...
Popravdě je to snad několik let, co jsem doma pracovala s listovým těstem. Díky vysokému obsahu tuku je křehké, výborné, co si budeme povídat... Určitě ale nepatří do běžného jídelníčku. Listové těsto rozhodně řadím do katergorie "jednou za čas". Tentokrát jsem ale jedno chlazené koupila, že udělám rychlý špenátový nebo tvarohový závin. Pak jsem si ale vzpomněla na meruňkového Šmakouna v lednici, který se obecně pyšní tím, že umí být sladkou náplní ... Abych umocnila meruňkovou chuť a dodala náplni více šmrncu, rozmixovala jsem ji navíc s pár lžícemi meruňkového džemu.
Naprosto výborné, v kombinaci s listovým těstem hříšně výborné ... ;-)
I u listového těsta koukejte na složení. Mělo by být ze základních ingrediencí, bez zbytečných aditiv. Lze jej sehnat i v biokvalitě.
<p>Šmakounové šátečky</p>
<p>Z 1 plátu listového těsta bylo akorát 8 šátečků. Malá pomocnice hlídala, aby vše proběhlo podle plánu ;-)</p>