14.09.2019 Kamila Metzová
Vafle jsou skvělý materiál pro kreativitu a použití různých základních surovin. Úžasně voňavé a křupavé mohou být i bez bílé mouky a moučkového cukru.
Co já už se napekla druhů vaflí. Už je mám v oku a už podle konzistence a vzhledu těsta dokážu odhadnout, jaký bude výsledek. Když není správný recept, snadno se z dobrého úmyslu stane nepovedený pokus v podobě tuhé "gumové" vafle. To ale není tento případ :)
Tentokrát jsem do vaflí zakomponovala mandle namleté na jemno, které z části nahradí mouku a tuk. V receptuře tedy správně není žádné máslo ani kokosový olej, není to totiž třeba.
Do vaflí je nejlepší pustit se hned, kdy jsou křupavé. Na talíři jsem je doplnila o bio bílý jogurt decentně oslazený javorovým sirupem a několik plátků čerstvých zralých broskví.
Ať si pochutnáte! :)
<p>Vafle jsou po upečení křupavé, je dobré je zdobit až na talíři těsně před konzumací, aby díky vlhkosti jogurtu či ovoce nezměkly.</p>
<p>Vafle mohou být zdravou snídaní nebo také nezdravou kalorickou bombou. Je velký rozdíl mezi lžící nutely a lžící jogurtu jemně oslazeného medem nebo javorovým sirupem.</p>
<p>Snídaně, která vypadá slavnostně, její příprava je přitom nenáročná.</p>