vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Křupavé karbanátky ze sojového masa obalené v panko strouhance

29.09.2023 Kamila Metzová

Luštěniny Hlavní jídla Bez masa

Jedna z osvědčených verzí bezmasých karbanátků. Jsou výrazné a šťavnaté. Správně dochucené a atraktivně osmažené mají šmrnc. Křupavá panko strouhanka jim dodá extra křupavost. Podávané se šťouchanými bramborami a zlatavou orestovanou cibulkou jsou báječné.

 Ingredience na 8 menších karbanátků

Na obalení vejce, jemně mletá mouka a panko strouhanka. Použila jsem tuto Bezlepkovou panko strouhanku.

 Postup

  1. Sojový granulát zalijte vodou, asi 500 ml. Ochuťte bujónem, přidejte sojovku a vařte asi 15 minut. Pak vodu slijte a přes sítko ji důkladně vymačkejte. Granulát je pak schopný do sebe nasáknout marinádu.

  2. Granulát promíchejte s olejem, osolte a přidejte koření. Hodí se koření na vegetariánská jídla, na zeleninu, česněkovo bylinkové koření. Promíchejte s vejcem, sýrem a ideálně nechte vychladit v lednici.

  3. Tvořte karbanátky. Můžete je jen "zaprášit" panko strouhankou a opékat. Pro extra křupavost a styl "holandských řízků" karbanátky obalte. Doporučuji udělat si řídké těstíčko z vejce a mouky a pak už jen karbanátek šoupnout do strouhanky.

  4. Opečte na oleji či másle Ghí do zlatova z obou stran a podávejte se šťouchanými bramborami a proužky orestované cibule. Na talíř se pak hodí i kopeček pickles nebo kyselá okurka.

TIPY

Všechny tyto produkty seženete na eshopu Countrylife a mrkněte, co je zrovna ve výhodné akci.

☝️Máte chuť na něco rychlého sladkého? Doporučuji vyzkoušet tyto banánové lívanečky z kysaného podmáslí.

<p>3 ingredience, které mám ráda v zásobě. Bezlepková panko strouhanka, zeleninový bio bujón a rostlinná smetana. Seženete na eshopu countrylife.cz</p>

<p>Sojový granulát je jedna z verzí sojového "masa". Na počátku jsou sojové boby, které jsou mleté na moučku a zbavené tuku. Hodí se do karbanátků, kuliček či do vege boloňských špaget.</p>

<p>Křupavé šťavnaté karbanátky perfektně doplní šťouchané brambory ozdobené smaženou cibulkou. Mňam!</p>