13.06.2014 Kamila Metzová
Jahody jsou samozřejmě nejlepší čerstvé. Pokud mě ale napadne další varianta, co dobrého s nimi provést, tak je to jahodová bublanina.
Jahody jsou samozřejmě nejlepší čerstvé. Pokud mě ale napadne další varianta, co dobrého s nimi provést, tak je to jahodová bublanina. Bublaninu můžete upéct klasickým způsobem z bílé mouky a rafinovaného cukru, nebo část mouky nahradit celozrnnou a použít přírodní cukr. Pokud se rozhodnete pro tu zdravější variantu, bublanina bude mít tmavší barvu i lehce jinou chuť. Do této bublaniny nepoužívám 100% celozrnné mouky, ale půl na půl, vyzkoušeno mám jak s pšeničnou, tak špaldovou.
Plech jsem použila 25x38 cm, je o pár centimetrů užší než klasický velký plech. Bublanina je ale výborná i na klasickém velkém plechu.
Pokud máte doma jahody, které volají po zpracování, je tato bublanina skvělou volbou. U nás se po ní jen zaprášilo :-)
<p>V případě, že nebudete mít jahody, můžete použít i jiné ovoce. Jahodová je ale jahodová...;)</p>
<p>Pokud použijete část mouky celozrnné, bude bublanina více zdravá. Navíc je vláčná, zkrátka žádná dusivka :)</p>