04.11.2020 Kamila Metzová
Jednoduchý hrnkový recept na moučník plný jablek. Vláčný, sladký, pocákaný domácí kakaovou polevou ještě lepší!
1 hrnek = 250 ml
Po vychladnutí moučník ozdobím nějakou domácí polevou. Buď používám hořkou čokoládu rozpuštěnou zjemněnou trochou smetany, výborná je také citrónová poleva. Teď jsem použila domácí kakaovou polevu.
Lžíci kokosového oleje jsem rozpustila a v malém rendlíku smíchala se 2 lžícemi kakaového prášku a tekutým sladidlem. Použila jsem obilný sirup.
Ať se Vám povede!
<p>Peču ho asi 40 minut na 180 stupňů. Velmi ale záleží na formě a troubě. Nejjednodušší je zkusit špejlí, kdy bude ten váš tak akorát upečený.</p>
<p>Takto vysoký je moučník při pečení v kulaté formě 26 cm. Příště z tohoto těsta zkusím udělat muffiny.👍</p>
<p>Stačí něco málo navíc a hned mu to více sluší. Pocákat se dá hořkou čokoládou, citrónovou polevou, já jsem si umíchala domácí kakaovou polevu z kokosového oleje, kakaového prášku a obilného sirupu. Poleva se zpevní, ale zůstane měkká...</p>
<p>Věřím, že ho zvládnete ozdobit inteligentněji než já...🙈Cákala jsem na něj polevu rovnou z minirendlíku a ujela mi ruka.</p>
<p>Je vyfocený ihned po upečení, takže je zatím křehký. Když se trochu uleží, zvláční. Druhý den je ještě lepší. 👍</p>