vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Jablečné palačinky s pohankovou moukou

05.11.2020 Kamila Metzová

Sladká jídla Snídaně a svačinky

Jemně mletou pohankovou mouku lze výborně využít při přípravě palačinek. Přidáním jablek do těsta jsou extra vláčné...👍

 Ingredience (asi 8 středních palačinek)

Postup

  1. Vejce rozšlehám s mlékem. Může být klasické i rostlinné nebo ořechové.
  2. Přidám postupně mouku, ideálně prosátou. Vmíchám oloupaná nastrouhaná jablka. Pokud je cílem mít těsto sladší, je možné přidat např. 1 bio vanilkový cukr.
  3. Teď je důležité nechat těsto odležet alespoň 15 minut, aby se všechny ingredience dobře propojily.
  4. Palačinkovou pánev potřu tukem, doprostřed dám 2 malé naběračky těsta a krouživým pohybem rozprostřu. Opékám z obou stran do zlatova.

Na stůl dám mističky s džemy, jablečnými nebo hruškovými povidly, hustým bílým jogurtem, skořicí a každý si palačinku vyladí, jak mu chutná.

☝️Palačinky mohou mít nejen mnoho chutí, ale i barev. Doporučuji zkusit tyto atraktivní kakaové palačinky plněné tvarohem.🐭

Ať se vám povedou! 🙂

<p>Jablečné palačinky je výborné namazat jablečnými povidly nebo džemem bez přidaného cukru. Sladkou chuť pak skvěle vyváží hustý bílý jogurt.🙂</p>