12.09.2019 Kamila Metzová
Sytá polévka k večeři se vždycky hodí. Tato krásně voní a chutná a vypadá tradičně, i když je netradiční :)
Nastanou v životě situace, kdy se nehodí či není možné použít jíšku či šlehačku, kdy je třeba polévku připravit bez lepku a také bez mléčného výrobku. I tak si lze vychutnat výbornou smetanovou polévku. Polévku lze zahustit mnoha aleternativními způsoby. Já jsem zvolila rýžovou moukou pro její neutrální chuť. Místo tradiční smetany jsem použila rostlinnou sojovou, do jiných receptů zase raději dávám ovesnou, kešu nebo kokosovou. Co se týče rostlinných smetan, je třeba vybírat vědomě a přečíst složení ...
menší hrnec, pro více lidí množství ingrediencí zdvojnásobte
Rychlá, snadná a vděčná polévka, kterou lze bez problémů připravit i bez bílé mouky a tučné smetany. Její základní kouzlo tvoří předem orestované žampiony, které zůstanou křehké a mají výraznou chuť.
<p>Polévku je zdravé, ale i hezké ozdobit na talíři zelenými bylinkami. Já jsem zrovna měla jen pár snítek pažitky, ale jinak bych to ozelenila mnohem více :)</p>
<p>Opravdu hustá, krémová a voňavá po žampionech :)</p>