vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Hruškový crumble s mandlemi - jednoduchý a rychlý dezert

20.07.2020 Kamila Metzová

Moučníky a dezerty

Rychlý dezert, ideální pro období čerstvého sezónního ovoce. Štavnatý uvnitř, křupavý na povrchu. Drobenka z mandlí a špaldové mouky je skvělá!

Crumble pro více lidí se nejčastěji připravuje do větší zapékací misky. Já osobně ho mám nejraději v mističkách. Co mistička, to porce. Takhle si ho jednoduše můžu připravit i jen sama pro sebe.🙂

Ingredience na 1 zapékací mističku

 Postup

  1. Hrušku oloupu, odstraním jádřinec a nakrájím ji na menší kousky. Kousky hrušky dám do vymazané mističky. Když chci, ochutím skořicí.
  2. Mandle nasekám na kousky. Smíchám je se špaldovou moukou, osladím, přidám máslo. Vzniklou drobenkou posypu hrušky a dám zapéct na 180 stupňů na 23 minut. Hotovo!

☝️Další podobnou variantou, ale bez mouky, jsou broskve pečené pod ořechovou krustou.🐭

Výborná "crumblová" kombinace jsou také třešně s mákem. Tolik možností! 🙂

<p>1 zapékací mistička = 1 porce. Rozkrájela jsem do ní 1 střední oloupanou hrušku.</p>

<p>Hrušky jsem ochutila trochou skořice.</p>

<p>Do drobenky jsem přidala pár nasekaných mandlí.</p>

<p>Peču na 180 stupňů asi 23 minut. Povrch se musí zapéct hezky do křupava.</p>

<p>Křupavý na povrchu, šťavnatý uvnitř. To je kouzlo tohoto jednoduchého ovocného dezertu.</p>