20.07.2020 Kamila Metzová
Rychlý dezert, ideální pro období čerstvého sezónního ovoce. Štavnatý uvnitř, křupavý na povrchu. Drobenka z mandlí a špaldové mouky je skvělá!
Crumble pro více lidí se nejčastěji připravuje do větší zapékací misky. Já osobně ho mám nejraději v mističkách. Co mistička, to porce. Takhle si ho jednoduše můžu připravit i jen sama pro sebe.🙂
☝️Další podobnou variantou, ale bez mouky, jsou broskve pečené pod ořechovou krustou.🐭
Výborná "crumblová" kombinace jsou také třešně s mákem. Tolik možností! 🙂
<p>1 zapékací mistička = 1 porce. Rozkrájela jsem do ní 1 střední oloupanou hrušku.</p>
<p>Hrušky jsem ochutila trochou skořice.</p>
<p>Do drobenky jsem přidala pár nasekaných mandlí.</p>
<p>Peču na 180 stupňů asi 23 minut. Povrch se musí zapéct hezky do křupava.</p>
<p>Křupavý na povrchu, šťavnatý uvnitř. To je kouzlo tohoto jednoduchého ovocného dezertu.</p>