Halušky se zelím a uzeným tofu
26.02.2020 Kamila Metzová
Hlavní jídla
Hned po haluškách s bryndzou jsou ty se zelím a uzeným druhou nejčastější variantou. Těch dalších oblíbených variant je ale mnohem více. A nemusíme k tomu potřebovat ani žádné maso. Zkuste zapojit zelí a uzené tofu :)
Potřebujete
- domácí halušky
- podušené kyselé zelí
- uzené tofu
- olivový olej
- zelené bylinky na ozdobu
Postup
- Připravím si domácí halušky, třeba podle tohoto receptu na špaldové halušky
- V hrnci podusím zelí. Postup zvolte, jak jste zvyklí a dochuťte, jak vám vyhovuje. Někdo preferuje krátce podušené křupavější zelí více do kysela, někomu vyhovuje zelí více podlít, dusit delší dobu do měkka a doladit trochou třtinového cukru.
- Uzené tofu nakrájím na menší kostičky a opeču krátce na olivovém oleji do zlatova.
- Pak už jen vše smíchám dohromady a na talíři doplním zelenými bylinkami.
Připravit domácí halušky z brambor je velmi snadné. Chutnají výborně nejen se zelím, ale i s bryndzou, špenátem či opečenými žampiony a sýrem.
<p>Opečené kostičky uzeného tofu a podušené kysané zelí.</p>
<p>Pak už jen v pánvi promíchat s domácíma haluškama.</p>
<p>A když halušky se zelím, tak opravdu s pořádnou porcí šťavnatého zelí. Dobrou chuť :)</p>