25.05.2022 Kamila Metzová
Jednoduchá a rychlá pomazánka, jejíž základ tvoří svěží bílá ředkev. Pomazánka je hutná, dochucená originální směsí ze sušené zeleniny a bylinek. Na žitném chlebu perfektní výživná svačina.
Bílou ředkev kupuji ráda. Nevyhovuje mi ale chroupat ji syrovou "jen tak". Buď ji nakrájím na hranolky a opeču na grilovací pánvi jako přílohu, nebo ji nastrouhám a připravím pomazánku. Nejraději mám tuto jednoduchou "gorolskou".🙂
Někdy pomazánku používám i jako zajímavé občerstvení a mažu ji na jednohubky. V tom případě do ní dávám ještě na jemno nastrouhaný sýr, který ji ještě více zhutní. Každou jednohubku pak ozdobím nasekanou pažitkou.
V tomto receptu jsem poprvé pomazánku dochutila moderní originální směsí koření s názvem Gorolská směs, která je primárně určená k dochucení pomazánek, dresinků a bylinkového másla. Skvěle sedí také na rybách nebo v kuskusu. Takže taková moderní šmrncovní "dochucovačka", kterou se vyplatí mít v zásobě.
<p>Základem skvělé konzistence pomazánky je vymačkat co nejvíc nastrouhanou ředkev tak, aby se zbavila vody.</p>
<p>Pomazánka je hezky mazlavá a kompaktní.</p>
<p>Gorolské koření je speciální směs, která se perfektně hodí právě do pomazánek. Skvěle dochutí a vzhledově pozvedne. Kupuju ji <a href="https://www.korenioddavidka.cz/eshop/gorolska-smes#a_aid=nevim&a_bid=75e3fc7d">tady</a>.</p>
<p>Perfektně se maže na jakékoliv pečivo nebo křupavé knackebroty.</p>
<p>Namazaná na kváskovém chlebu.</p>