Fusilli s rajčatovou omáčkou a velkými bílými fazolemi
30.03.2020 Kamila Metzová
Těstoviny
Hlavní jídla
Na rajčatových omáčkách je skvělé to, že se dají obměňovat do aleluja. Typická atraktivní rajčatová chuť zůstává, pokaždé ji ale vylepší jiné ingredience. Někdy sýr, jindy olivy, teď to jsou bílé máslové fazole.
Zatímco u jiných receptů nechávám rajčatovou omáčku ve své plné struktuře, tady jsem se rozhodla ji rozmixovat do hladka. Bylo to hlavně z důvodu, aby v ní nebyly kousky cibule. A super! 🙂
Ingredience
- Těstoviny fusilli (já jsem použila bio celozrnné)
- Sekaná nebo drcená rajčata ( v sezóně spařená čerstvá zbavená slupky)
- Cibule
- Česnek
- Sůl, pepř, trochu přírodního cukru (nebo alternativa)
- Velké uvařené bílé fazole
- Čerstvá petržel
- Olivový olej
Postup
- Těstoviny uvařím podle návodu tak, aby zůstaly pevné na skus.
- Do velké pánve dám olivový olej a osmahnu na něm velkou cibuli a na kostičky nakrájený česnek.
- Přidám rajčata, ochutím solí, trošku dosladím a provařím 10 minut. Rozmixuji do hladka.
- Pak už jen přidám fazole, petrželku a ještě chvíli prohřeji.
Do 15 minut na stole.