29.01.2020 Kamila Metzová
Vaječná omeleta, která má nekonečně mnoho verzí. Tato verze se připravuje v troubě a není na ní co zkazit. Kombinace orestovaných žampionů, špenátu a kvalitního sýra je prověřená a vynikající.
Recept pochází z Itálie. Tradičně se frittata připravuje jen na pánvi, uznávaná je ale i verze z trouby. Verze z trouby je zcela stress - free, protože nevyžaduje žádné hlídání pánve a stepování u plotny.
Jednoduchá příprava a vždy skvělý výsledek :)
<p>Takové krásné ingredience budete potřebovat :) Baby špenát v bio kvalitě, vyzrálý sýr, žampiony, vejce a kdo chce, tak cibulku.</p>
<p>Pokud máte pánev, která může do trouby, je ideální udělat omeletu v ní. Já jsem ji dala do formy vyloženou pečícím papírem potřeným olivovým olejem. Nejdříve do formy naliju vaječnou směs, navrch pak rozprostřu krátce orestované žampiony a špenát.</p>
<p>Peču ji v troubě na 175 stupňů asi 15 minut. Je třeba udělat zkušenost. Omeleta nesmí být v žádném případě vysušená...</p>
<p>Pevná a opečená na povrchu, vláčná uvnitř...</p>
<p>Jíst se dá teplá i studená, je vděčná i jako jídlo někam s sebou... A teď už s ní můžete naložit podle svých výživových preferencí. Výborná je samotná, v letní sezóně k ní sedne čerstvý zeleninový salát, jindy zase kousek opečeného žitného chleba. Mňam!!</p>