vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Fazolové karbanátky pečené v troubě

23.01.2020 Kamila Metzová

Hlavní jídla

Červené fazole lze nejjednodušeji využít do polévek a eintopfů typu chilli con carne, snadno z nich ale můžete také vyrobit výborné karbanátky plné chuti.

Toto je moje vyzkoušená verze "směsi", která vyhovuje konzistencí, chutí i složením.

Karbanátky jsou syté a plné vlákniny. I bez vejce drží krásně pohromadě. Chutnaly i dětem, což mě mile překvapilo :)

Na 9 středních karbanátků potřebujete

 Postup

  1. Mrkev na drobno posekám v malém robotu nebo nastrouhám a orestuji ji spolu s cibulí na olivovém oleji.
  2. Fazole rozmixuji. Nevadí, když nebudou úplně do hladka ...
  3. Pak už jen vše promíchám dohromady. Orestovanou mrkev s cibulí ochutím majoránkou, solí, česnekem, pepřem, přidám drcené lněné semínko, rajčatovou pastu, olivový olej a zahustím kukuřičnou strouhankou nebo nějakými vločkami tak, aby směs byla akorát hustá a daly se v ruce tvarovat karbanátky.
  4. Karbanátky dám na plech vyložený pomaštěným pečícím papírem, ještě je lehce potřu olivovým olejem a peču na 200 stupňů asi 25 minut.

Hodí se k nim libovolný zeleninový salát nebo šťouchané brambory a samozřejmě nějaký domácí DIP z hustého jogurtu, který je možné ochutit rajčatovou pastou nebo také kari kořením.

Výborné jsou teplé i studené :)

<p>Z uvedených ingrediencí mi jich vyšlo přesně 9. Lehce naolejovanýma rukama jdou uplácat raz dva.</p>

<p>Mají strukturu, přesto směs perfektně drží pohromadě.</p>

<p>Asi 25 minut v troubě na 200 stupňů ...</p>

<p>Karbanátky skvěle doplní domácí dip z hustého jogurtu, který je možné vyladit trochou kvalitní majonézy, citronovou šťávou, solí a rajčatovou pastou. Dle chuti a sezóny se ke karbanátkům hodí buď zeleninový salát nebo šťouchané brambory :)</p>