23.01.2020 Kamila Metzová
Červené fazole lze nejjednodušeji využít do polévek a eintopfů typu chilli con carne, snadno z nich ale můžete také vyrobit výborné karbanátky plné chuti.
Toto je moje vyzkoušená verze "směsi", která vyhovuje konzistencí, chutí i složením.
Karbanátky jsou syté a plné vlákniny. I bez vejce drží krásně pohromadě. Chutnaly i dětem, což mě mile překvapilo :)
Hodí se k nim libovolný zeleninový salát nebo šťouchané brambory a samozřejmě nějaký domácí DIP z hustého jogurtu, který je možné ochutit rajčatovou pastou nebo také kari kořením.
Výborné jsou teplé i studené :)
<p>Z uvedených ingrediencí mi jich vyšlo přesně 9. Lehce naolejovanýma rukama jdou uplácat raz dva.</p>
<p>Mají strukturu, přesto směs perfektně drží pohromadě.</p>
<p>Asi 25 minut v troubě na 200 stupňů ...</p>
<p>Karbanátky skvěle doplní domácí dip z hustého jogurtu, který je možné vyladit trochou kvalitní majonézy, citronovou šťávou, solí a rajčatovou pastou. Dle chuti a sezóny se ke karbanátkům hodí buď zeleninový salát nebo šťouchané brambory :)</p>